vrijdag 10 december 2010

IPAD

Gisteren een IPAD gekocht ...na al die verhalen van Jan K. over zijn kleinzoon die zo geniet van de prentenboeken op zijn vrouw's IPAD ;)
Toen ik na een gezellig etentje thuiskwam kon ik het niet laten: Itunes erop gezet en drie prentenboeken.
Ik heb genoten van een nuffig engelssprekend meisje dat een verhaaltje voorlas over the favourite colour PINK, en ook van een winters verhaal waarbij de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelden. Digitale prentenboeken zijn een verrijking omdat je inderdaad visueel het verhaal ondersteunt met bewegende beelden, vooral voor taalzwakke kinderen. Het blijft echter niet voldoende om alleen maar het verhaal aan te bieden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds weer dat het om de interactie gaat en de vraagstelling waar kinderen pas echt iets van leren. Denk ook aan bijv. voetballen: je kunt 100 keer een instructiefilm kijken maar alleen door ook te oefenen kom je op een hoger niveau.
Ik heb ook een valkuil ontdek: na anderhalf uur werd ik een beetje "moe" van het blaadjes omslaan en vond het heerlijk om een strip van suske en wiske te bekijken die werd voorgelezen en waarbij ook de blaadjes automatisch werden omgeslagen ....

2 opmerkingen:

  1. Bah ..Wat ben ik jaloers op jou ;) met je ipad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil 'm wel overnemen van je hoor....

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen