zondag 17 oktober 2010

web 2.0

Inderdaad: voordat ik aan 23 dingen begon had ik wel van e.e.a. gehoord en soms van mijn kinderen gezien maar nam ik niet de moeite om het zelf uit te gaan proberen.
Nu ik "gedwongen" ben blijkt het in de praktijk leuk maar ik hoor ook van collega's die mij voor zijn gegaan dat ze sinds de cursus is afgelopen er niets meer mee hebben gedaan.
Wat de bibliotheek betreft..misschien is het leuk om een blog bij te houden zodat mensen een kijkje kunnen nemen achter de schermen / wat gebeurt er op de verschillende locaties/ met verschillende activiteiten.
maar dan moet het ook wel een beetje leuk zijn om te lezen. Het kost echter ook behoorlijk veel tijd en als je het doet moet je het goed doen dus heel regelmatig bijhouden.
Wat flickr e.d. betreft: je zou foto's van allerlei activiteiten kunnen plaatsen (privacy-probleem) en er je bibliotheekblog mee kunnen verfraaien, maar of daar nou zoveel belangstelling voor zal zijn?

Ik vind het wel leuk inmiddels om bepaalde collega's in het land te volgen en dan zijn RSS-feeds heel handig!

2 opmerkingen:

  1. Hoe gaan we onze klanten (kinderen, volwassenen) betrekken bij digitale ontwikkelingen? Ik ben heel benieuwd wat een specialist 100 talenten daarover voor ideeen heeft. Er moet toch meer zijn dan het maken van een bibliotheekblog?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tja, het is meer faciliteren dan participeren geloof ik.....en dat is de kracht van de 100 talenten....en dat kan ook met 12 jaar en ouder....

    Het Spoor Bijster

    BeantwoordenVerwijderen